Kókuszolaj

A kókuszdió beléből kivont olaj a kókuszolaj (vagy kókuszzsír). A kókuszolajat 90%-ban telített zsírsavak, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavak és 3%-ban többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. Közepes láncú zsírsavakból áll. Emiatt nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet és hosszú ideig tárolható. A kókuszolajat sokféleképpen felhasználhatjuk a gasztronómiában és az iparban.

A kókuszolaj segít megőrizni súlyunkat és egészségünket, zsírsavjai nem rakódnak le a szervezetben, nem zsírokká, hanem energiává alakulnak. Laurinsav és kaprinsav tartalmának köszönhetően immunerősítő hatása is van.

A konyhai felhasználás esetén a kókuszolaj – magas hőstabilitása miatt –  átszűrés után újra felhasználható.

 

BULGUR – CHIA MAG – ERITRITOL – GOJI BOGYÓ – JACKFRUIT – MANGÓPÜRÉTAHINI

 

Bulgur 2kg-os kiszerelésben

 

 

Termékajánló

NEERA SZIRUP – hatékony fogyás és méregtelenítés

HERBAFULVO – Az immun-, ér- és emésztőrendszer őre