A kókuszdió beléből kivont olaj a kókuszolaj (vagy kókuszzsír). A kókuszolajat 90%-ban telített zsírsavak, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavak és 3%-ban többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. Közepes láncú zsírsavakból áll. Emiatt nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet és hosszú ideig tárolható. A kókuszolajat sokféleképpen felhasználhatjuk a gasztronómiában és az iparban.
A kókuszolaj segít megőrizni súlyunkat és egészségünket, zsírsavjai nem rakódnak le a szervezetben, nem zsírokká, hanem energiává alakulnak. Laurinsav és kaprinsav tartalmának köszönhetően immunerősítő hatása is van.
A konyhai felhasználás esetén a kókuszolaj – magas hőstabilitása miatt – átszűrés után újra felhasználható.
BULGUR – CHIA MAG – ERITRITOL – GOJI BOGYÓ – JACKFRUIT – MANGÓPÜRÉ – TAHINI
Termékajánló
NEERA SZIRUP – hatékony fogyás és méregtelenítés
HERBAFULVO – Az immun-, ér- és emésztőrendszer őre