Mangópüré – finom íz, jótékony hatás

A különleges és egzotikus ízű mangópüré sokféleképpen felhasználható, emellett számos jó hatással bír a szervezetre, így méltán szerepelhet kiemelt helyen a vegán konyhában.

BESZERZÉS KEDVEZŐ ÁRON + RECEPTÖTLETEK

MIRE HASZNÁLJÁK A MANGÓPÜRÉT?

Széles körben felhasználható: tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, tortákhoz is felhasználhatjuk. Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.

mangópuding mangópüré

A MANGÓPÜRÉ ELŐNYÖS TULAJDONSÁGAI

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK
Magas a vitamintartalma (A-,B-,C-,E- ), és ásványi anyag tartalma (foszfor, kalcium, nátrium, vas,
magnézium).

ROSTFORRÁS
Élelmi rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést.

TOVÁBBI ELŐNYEI
Jótékony hatással lehet a szívműködésre, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Segítheti a vérképzést, erősítheti az immunrendszert, antibakteriális hatású, továbbá kiváló méregtelenítő.
Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.

GLUTÉNMENTES, SZÓJAMENTES, LAKTÓZMENTES ÉTRENDHEZ IS

MANGÓS BANÁNVIRÁGPUDING

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető desszert

A Bulkshop egyik új terméke a banánvirág, konzerv formájában érkezik el hozzák.
Íze semleges, könnyen kombinálható más alapanyagokkal, azok ízébe belesimul. Alacsony kalóriaértékű, turmixolva kitűnő sűrítőanyag. A képeken látható pudingban mi a keményítő egy részét váltottuk ki vele. Így a pudingunk kalóriába lényegesen szegényebb, konzisztenciájában viszont a hagyományos pudingokkal azonos maradt, sűrű, krémes. Mangóval ízesítettük, növényi habbal díszítettük.
Még a királyok is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat.

HOZZÁVALÓK

1 leszűrt banánvirág konzerv
2.5 dl mangópüré + 0.5 dl a díszítéshez
2.5 dl sűrű kókusztej (fele lehet rizstej is) + egy kevés a keményítő feledásához
2 evőkanál fehér színű cukor/eritriol/szirup vagy cukorpótló (több, kevesebb)
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő/más keményítő
1 csipet só
1 evőkanálnyi citromlé
1 fél narancs kifacsart leve
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 lapos mokkáskanál őrölt kardamom
Növényi hab a díszítéshez (mi Megle Dekort használtunk)

Elkészítés

1. Bontsuk fel, nagyvonalúan nyomkodjuk ki a banánvirág konzerv levét.
2. A banánvirágot és a kókusztejet, a választott édesítőt tegyük a turmixba és nagyon szép simára turmixoljuk el.
3. A keményítőt kevés tejben/vízben oldjuk fel.
4. A megturmixolt banánvirágos keveréket forraljuk fel, amikor forr, sűrű kevergetések közepette keverjük bele a keményítőt és kavarjuk addig, amíg besűrűsödik.
5. Húzzuk le a tűzhelyről és kézi habverővel dolgozzuk bele a mangópürét és a fűszereket.
6. Kicsit hűtsük ki és adjuk hozzá a narancs és a citrom levét.
7. Díszítsük növényi habbal, narancsdarabokkal, mangószeletekkel.

BULGUR – CHIA MAG – ERITRITOL – GOJI BOGYÓ – JACKFRUIT – MANGÓPÜRÉTAHINI

 

Termékajánló

NEERA SZIRUP – hatékony fogyás és méregtelenítés

HERBAFULVO – Az immun-, ér- és emésztőrendszer őre